Ulvöprinsen är en unik surströmming med egen utvecklad beredning!

Vi skiljer oss från alla andra märken.
Vi har ett bäst-efter-datum som är 18 maj.

På burkens tryck anges:
"Bäst efter 18 maj efterkommande år samt 18 månader därefter.
Produktionsår och burkering: Enligt märkning på burkens botten"


De flesta anser (vet) att fjolårets surströmming smakar bättre!
I jäsningsprosessen bildas aminosyror som är bärare av alla smakämnen.
Dessa aminosyror skapar bindningar, s.k. Peptider (små proteiner) vilket gör att surströmmingen efter ca 8 veckor, lagom till premiären (3e Torsdag i Augusti)
får en samlad, stark, ibland frän smak.

Under perioden därefter så frigör sig, steg för steg, ca 50% av aminosyrorna och blir fria vilket ger en bredare flora av smaker och aromer.

Problemet är att även mjölksyran ökar vilket gör strömmingen lös och sladdrig.

Ulvö Lilla Salteri har utvecklat en unik metod!
Vi stannar helt eller begränsar kraftigt mjölksyraproduktionen och
jobbar vidare med aminosyrorna.
Ca 9 månader, under kontrollerade former, lagrar och förädlar vi strömmingen.
Vi får en fast och fin konsistens, mildare, bredare smak och
en flora av sublima aromer.

Den ultimata kvalitén uppnås efter ca 9 månaders förädling.
Förutsatt att den genomförs med stor kunskap och nogranhet!
Prosessen fortgår, om än begränsat, ytterligare ca 18 månader och kvalitén kvarstår
sedan där, men kan variera en del på grund av förvaringskvalitet.

Bästa lagringen är i låg (2-4 grC) och jämn temperatur!
Den vanligaste kvalitetsförändringen är att surströmmingen blir för mjäll.
Dock - Den blir aldrig otjänlig att äta! Regeln är: Finns det fisk i burken går den att äta!
Självklart är en; lagom fast, mild, aromrik och oskadad surströmming
med balanserad sälta den bästa upplevelsen!

Ulvöprinsen Surströmming - alltid ca 1 års beredning och förädling - alltid "fjolårets"!
Burkinnehåll: Surströmming, vatten, salt. Surströmmingens innehåll: Se nedan!

Produktionsansvarig: Saltmästare Daniel Madsen