Ulvöprinsen är en unik surströmming med egen utvecklad beredning!

Vi skiljer oss från alla andra märken.
Vi har inget bäst-före-datum. Vi har ett bäst-efter-datum som är 18 maj.

De flesta vet att fjolårets surströmming smakar bättre!
I jäsningsprosessen bildas aminosyror som är bärare av alla smakämnen.
Dessa aminosyror skapar bindningar, s.k. Peptider (små proteiner) vilket gör att surströmmingen efter ca 8 veckor, lagom till premiären (3e Torsdag i Augusti) får en samlad, stark, ibland frän smak.

Under perioden därefter så frigör sig, steg för steg, ca 50% av aminosyrorna och blir fria vilket ger en bredare flora av smaker och aromer.

Problemet är att även mjölksyran ökar vilket gör strömmingen lös och sladdrig.

Ulvö Lilla Salteri har utvecklat en unik metod!
Vi stannar helt mjölksyraproduktionen och jobbar vidare med aminosyrorna.
Ca 9 månader, under kontrollerade former, lagrar och förädlar vi strömmingen.
Vi får en fast och fin konsistens, mildare, bredare smak och
en flora av sublima aromer.

Ulvöprinsen Surströmming - är alltid producerad året innan - alltid "fjolårets"!
Burkinnehåll: Surströmming, vatten, salt. Surströmmingens innehåll: Se nedan!

Produktionsansvarig: Saltmästare Daniel Madsen