Ulvöprinsen Rödlöksmarmelad
Enligt Surströmmingskungen Ruben Madsen Ulvön


          Detta tillbehör för Surströmming introducerades av
          Surströmmingskungen Ruben Madsen i samband med
          Surströmmingsfatabur i Ulvöhamn 16/8 2003.
          Officiellt presenterades kombinationen vid Releaselunch 19/8 2003
          på anrika Restaurang Tennstopet Stockholm.
          Superlativen flödade och Rödlöksmarmelad – Surströmming
          är nu etablerat tillbehör!   Prova gärna denna smaksensation!

          Recept:
          • 2 msk smör
          • 2 stora rödlökar
          • 1/2 dl rödvinsvinäger
          • 1/2 dl Norabygdens Honung (.. och inget annat!)
          – Skala löken, dela och skär i tunna skivor.
          – Smält smöret och låt löken svettas på svag värme i 10 minuter
            utan att få färg.
          – Tillsätt vinäger och honung och öka värmen.
          – Låt puttra i 5 – 10 minuter tills det antagit
             en tjock marmeladliknande konsistens.
             (Tjuvsmaka rakt av på en bit smörat Mjälloms tunnbröd och njut!)
             Låt svalna.

            Rödlöksmarmeladen kan förvaras i kylskåp och/eller frysas.
            Värm till ljummet före servering!
            JÄTTEGOTT till Surströmming (..och mycket annat!)