Ulvöprinsen Äppelkompott
Enligt Surströmmingskungen Ruben Madsen Ulvön


          Detta delikata tillbehör för Surströmming tillhör den trendiga gruppen.
          Samtidigt är kombination Sött – Salt klassisk!
          Och i detta fall - Sublimt och himmelskt gott!

          Recept:
          • 4 söta äpplen.  T.ex. Pink lady.
          • 1/2 kg söta kärnfria vindruvor
          • 3 msk Muscovado socker
          • Vatten
          – Skala och rensa äpplena och skär i små fina bitar.
          – Dela vindruvorna i halvor och ta ut fruktköttet med en tesked.
          – Dela i små, små, små bitar!
            (Skalen kan användas till marmelad eller annat gott)
          – Koka äpplen och vindruvor på medelvärme med vatten.
            Det kan ta ett tag!
            OBS: Det får inte koka torrt!
            Tillsätt vatten vid behov.
          – När det blivit en finfördelad kompott - tillsätt sockret. Rör om.
          – Slå av värme och låt kastrullen stå på eftervärme.

          Användning:
          Det behövs ytterst lite för att lyfta surströmmingsupplevelsen.
          Det räcker att man doppar gaffeln i kompotten för att
          lyfta anrättningen till kulinariska höjder!